lauantai 28. toukokuuta 2011

Independent: Blake Lively haastattelussa

"Juorut tuovat lisää katsojalukuja"

Gossip Girlin Blake Lively on ollut pinnalla nyt monissa merkeissä. GG:n kautta, uusien leffaroolien takia, joita tuntuu satelevan ikkunoista ja ovista, suhdekuviot eli mahdolliset romanssit, Chanel- diili, listarankkaukset.

Blakelta tulee kesällä ensi-iltaan elokuva Green Lantern, jossa hän pääsee eroon tyhmän blondin maineestaan ainakin hetkeksi, kun esittää siinä brunettea pilottia yhdessä Ryan Reynoldsin kanssa. Casino Girlin ohjaaja Martin Campbell kaavaili alun perinkin Blakelle roolia elokuvaan.

Blake ei kuitenkaan valitse rooleja muiden puolesta.

- Minulta kysytään usein kenen uraa ihailen tai haluaisinko jonkun kaltaisen uran tai jos haluan vaihtaa lajityyppiä ja jos joku tuleva rooli pystyisi auttamaan siinä vaihdoksessa, Blake kertoo.

- Se ei ole kauhean sopiva kysymys, koska päätän valita osat enemmänkin tunteen mukaan. Roolin täytyy olla sellainen johon tunnen yhteyttä tai että voin ainakin eläytyä siihen.

Se auttaa myös asiaan, jos hahmo ei muistuta Gossip Girlistä.

- On tärkeää esittää erilaisia rooleja, koska itseään täytyy haastaa; Haluan uusia kokemuksia, enkä jumahtaa yhteen. Kun ollaan Tv- sarjassa, niin esitetään yhtä ja samaa hahmoa joka päivä, joten kun saa tilaisuuden esittää jotain erilaista, niin se on paljon jännempää, koska samaa ei jatku filmistä toiseen.

Blake kieltää jyrkästi muistuttavansa Serenaa.

- Käytän kauniita vaatteita ja elän New Yorkissa ja kaikki olettavat, että olen samanlainen kuin hän; He näkevät Serenan sarjassa kerran viikossa ja varmaan sen takia olettavat, että olen sellainen, mutta niin vain ei ole. Blake sanoo olevansa kotihiiri ja tykkää kokata ja käydä kävelyillä.

Lively käyttää usein suunnittelijoiden luomuksia, mutta hän ei pidä niitä ominaan. Nytkin hänellä on haastattelun aikaan kaunis mekko ja korkkarit, jotka hän on saanut lainaan.

- Nämä eivät ole minun. On hauskaa pynttäytyä. Ihan kuin olisi pikku tyttö, joka kokeilisi meikkejä ja asuja. Kasvoin Burbankissa, Kaliforniassa ja rakastan todella paljon New Yorkissa asumista, koska voin shoppailla ja nyt minulla on paljon parempi vaateaapin sisältö.

Yksi näyttelijän työn varjopuolista on julkisuus ja sitä seuraavat paparazzit. Blake on ollut etenkin nyt heidän kiikarissaan sen vuoksi, että hänen väitetään seurustelevan näyttelijä Leonardo DiCaprion kanssa. Heidät on kuvattu yhdessä Ranskassa ja Italiassa. Viimeksi eilen. Hänet yhdistetään jatkuvasti miehiin, joiden kanssa hänet nähdään aikaa viettämässä.

- Se tuo yhteyden sarjan ja tosielämän välille. Sarjan hahmot ovat julkisuudenhenkilöitä omassa maailmassaan ja he keksivät kaikkia juttuja ja kaikki seuraavat heidän liikkeitään jatkuvasti ja lööpeissä olo ilman muuta auttaa katsojalukujen korkealla pysymisessä ja jos emme pidä siitä, niin olen aika varma, että tuottajiamme se ei kylläkään haittaa.

Blakella on mennyt jopa lomia pieleen paparazzien vuoksi. Hän oli erään loman päätteeksi onnellinen, kun kuvat päätyivät mediaan vasta kotiinpaluun jälkeen. Tauot usein pilataan paparazzien läsnäolon vuoksi ja kerran paparazzi selvitti missä hotellissa hän viipyi.

Hän kyllä ymmärtää miksi joitakin julkkiksia seurataan, mutta koska hän ei itse ole mikään bilehile, on hänen vaikeaa käsittää olevansa itse paparazzien himottu kohde. Hän tuntuu säälivän mm. Lindsay Lohanin, Mischa Bartonin ja Paris Hiltonin runnottua mainetta.

- Kasvoin aika isossa perheessä ja en ollut koskaan kauhea bilehile ja jos olisin ollut, olisin ajatellut millaista kuvaa loisin nuorile tytöille, koska nyt ei ole kauhean paljon hyviä roolimalleja heille, vaikkakin nyt on kehittynyt muutama. Paparazzi on viime vuosina paljastanut heidän yksityiselämäänsä ja tietenkin siinä iässä tehdään virheitä ja etenkin kun ollaan kameran valvovan linssin alla.

Nuori neito tulee näyttelijäperheestä. Hänen isänsä on näyttelijä, äiti opettaa näyttelyä ja hänen veli rohkaisi Blakea kokeilemaan näyttelyä. Blake halusi opiskelemaan Stanfordin collegeen ja hän myöntää, ettei tiennyt mitä opiskelisi, jos halusi toteuttaa näyttelijäksi ryhtymisen. - Minulla oli jo ammatti, joten sen olisi pitänyt olla aine, jossa olisi ollut tilaa oppia enemmän.

GG on hyvä siitä, että kaikki nuoret näyttelijät saavat tavoitella unelmiaan kannustavassa ryhmässä.

- Meidän näyttelijäryhmämme on menestynyt hyvin. Ei vain työssä, mutta meillä on myös uskomattomia musiikkojen alkuja. Se on tosi uskomatonta, koska olemme kaikki todella nuoria. On mahtavaa, että voin tehdä unelmiamme toteen ja jakaa kokemuksiamme ja etenkin kun teemme niin yhdessä. Tämä on ollut kuin meidän oma college- kokemuksemme.

Gossip Girlin suosikkikokemuksiin lukeutuu Pariisissa kuvaaminen viime heinäkuussa.

- Oli uskomatonta kuvata Pariisissa. Kuvaamme jatkuvasti Manhattanilla, joka on myös hieno paikka. Pariisi on maaginen: on kulttuuria, historiaa joka kulmassa, joka on ihan uskmatonta. Los Angelissa kasvaessani muistan kun olimme ylpeitä 80- luvun tapauksista. Pariisissa oli eräiden mukaan yksi rakennus, joka oli seitsemänkymmentäluvulta ja sanoin sen näyttävän todella vanhalta. He vaan lisäsivät, että 1570- luvulta. Yksi syistä, joiden takia rakastan New Yorkia niin paljon, on että siinä on enemmän eurooppalaista tunnetta kuin Kaliforniassa, koska siellä on enemmän kulttuuria ja historiaa. Kaiken kruunasi se, että sain olla Pariisissa muotiviikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti